23 червня 2014 р.

Ягідний пиріг

Ягідний сезон в самому розпалі.  Маємо таке розмаїття ягід: полуниця, сморидина, порічки, малина, ожина, крижовник. Із усієї цієї смакоти вирішила спекти такий яскравий пиріг.

Для пісочної основи пирога мені знадобилось: 125 г маргарину, 1 яйце, дрібка солі, 3 ст.л. цукру, розпушувач на кінчику ч. ложки, близько 1,5 ст. борошна. Всі інградієнти змішала, вимісила тісто, згорнула його в кулю і відправила в морозилку на 15 хв. Тісто розкатала, виклала у форму, зверху виклала ягоди, посипала цукром. Випікала при 175 град. до готовності.
Так як ягоди кислуваті, готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Я зварила такий крамельний сиропчик (з ягід, цукру,води) і полила зверху, але цього можна і не робити.:)

Немає коментарів:

Дописати коментар